به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت)، رادیکالهای آزاد به طور طبیعی در بدن تشکیل میشوند و در واقع نقش مهمی در بسیاری از فرآیندهای روزانه نظیر ورزش و متابولیسم ایفاء میکنند. اما وجود میزان بالا رادیکالهای آزاد در بدن میتواند خطرناک باشد چراکه با آسیب به سلولها میتوانند منجر به سرطان شود.
بدن برای مقابله با رادیکالهای آزاد شروع به تولید مقادیری آنتیاکسیدانهای موردنیاز میکند و فرد میتواند از طریق یک رژیم غذایی سالم، بهخصوص میوهها و سبزیجات رنگی، بقیه آنتیاکسیدانهای لازم را دریافت کند.
آنتیاکسیدانهای معروف غذایی و منابع این ماده عبارتند از:
- بتاکاروتن: هویج، کدو، سیب زمینی شیرین.
- لیکوپن: گریپ فروت صورتی، گوجه فرنگی (پخته شده)، هندوانه.
- لوتئین: بیشتر سبزیجات سبز برگ سبز.
- سلنیوم: غلات، منابع پروتئین، آجیل، حبوبات.
- ویتامین A: کره، تخم مرغ، شیر، کبد.
- ویتامین C: انواع توتها، پرتقال و دیگر مرکبات، طالبی، فلفل دلمهای، کلم بروکلی، کلم، پاپایا، گوجه فرنگی.
- ویتامین E: بادام، فندق، سایر مغزیجات آجیلی، و دانهها و روغن شان.
نظر شما